Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Oroszlánfejű Törpenyúl

Oroszlánfejű törpenyúl

Származás

Ez a fajta viszonylag új keletű, de egyre népszerűbb. Belgiumból ered, ahol a svájci rókanyulat (mely nem törpe fajta) belga törpével kereszteztek. Ennek eredménye egy rövid szőrű nyúl lett, sörénnyel a feje körül. A különböző országok különféle standardokra törekednek a fajtával kapcsolatban, míg az Egyesül Államokban az állat kis méretére törekednek (mely formailag a holland törpére hasonlít), addig Angliában a minél nagyobb és egyöntetűbb sörény elérése a cél. Hazánkban egyre népszerűbb fajtává válik, viszont eléggé vegyes az állomány mind testnagyság, mind pedig sörényforma tekintetében.

Testfelépítés és küllem

Magát a sörényességet egy domináns gén okozza, mely az aljszőr hosszabbodását idézi elő a nyak, a pofaalja és a comb tájékán. Ez különböző mértékű lehet, de bármely nagyságú sörénnyel rendelkező nyulat oroszlánfejűnek kell tekinteni. A sörény jellemzője, hogy körbeéri ma fejet, de az arcorri és a szemek közötti rész sima szőrű. Hossza 5 és 8 cm között változhat.

Az állat általános standardjára az erős, lekerekített fej, felálló fülek (maximum 7,6 cm) közepes hosszúságú végtagok, magas tartás (mely láttatja magát a sörényt) jellemző.

Szőrzet, színezet

Minden színváltozat elfogadott.

By:Yorki98(stardoll) link: http://www.stardoll.com/member/Yorki98

 
 

 Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 47969
Hónap: 336
Nap: 9